خرید عسل ارگانیک


خرید عسل ارگانیک

عسل اُرگانیک (organic honey) واژه ای است که این روزها در بین مصرف کنندگان عسل بسیار شنیده می شود ولی آیا عسل اُرگانیک با عسل طبیعی تفاوتی دارد؟ چگونه خرید عسل ارگانیک واقعی انجام دهیم.

عسل طبیعی را در حالت منحصر به فرد آن میتوان عسل محسوب کرد چون توسط زنبورها درست شده است. متضاد عسل طبیعی، عسل مصنوعی است که در حال حاضر درباره آن هیچ بحثی نداریم. همچنین ممکن است به عسل افزودنی هایی بزنند که آن را از حالت طبیعی اش خارج کند.

«اُرگانیک» اصطلاحی است که برای توصیف روش پرورش یا تولید محصول بکار برده میشود. عسل طبیعی میتواند بر اساس آئین نامه وزارت کشاورزی، هم اُرگانیک و هم غیر ارگانیک محسوب شود.

عسل اُرگانیک

هر کار اضافه ای که کمپانی یا زنبوردار بعد از جمع آوری با عسل انجام دهد میتواند آن را از حالت طبیعی به غیر طبیعی تبدیل کند. عسل طبیعی که حداقل فرآوری روی آن انجام شده میتواند ارگانیک محسوب شود، اما هر گواهی ارگانیک USDA را دریافت نمیکند.

در بیشتر مواقع هنگامی که عسل از محل اصلی یعنی کندو گرفته میشود اُرگانیک است. برای اینکه خوراکی ارگانیک محسوب شود باید:

  • در خاک دست نخورده تولید شود.
  • در آن اصلاح و تصرفی صورت نگیرد.
  • از محصولات مرسوم یا محصولات غیر ارگانیک جدا بماند.
  • هیچ آفت کش غیر طبیعی، ژنهای زیست-مهندسی یا دیگر محصولات مصنوعی نباید در آماده سازی یا نگهداری عسل استفاده شود.

وقتی عسل بطور ایمن از کندو جمع آوری میشود، هنوز در مرحله ارگانیک قرار دارد. عسل ممکن است شامل اسپور (هاگ/تخم باکتری یا قارچ) هایی باشد که می توانند عفونتی مرگبار به نام بوتولیسم ایجاد کند.

برای پیشگیری از این عفونت، احتمالا عسل را پاستوریزه میکنند یا آن را تا جایی که باکتری از بین برود حرارت میدهند. این فرآیند اگر طبق استانداردهای وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) انجام شود، تأثیری بر حالت ارگانیک عسل نمیگذارد. افرادی که به دنبال طبیعی ترین و ارگانیک ترین حالت عسل باشند، معمولا عسل خام میخرند.

عسل طبیعی

از گذشته تاکنون از عسل طبیعی در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده شده که مهم ترین خاصیت عسل طبیعی، ضدمیکروب بودن آن است. درحالی که عسل یک ماده کاملا خوراکی است و قاعدتا بایستی محیط خوبی برای پرورش میکروب ها باشد، ولی میکروب ها در معرض عسل طبیعی نابود شده و اجساد آن ها نیز به مرور از بین می روند. زیرا عسل طبیعی حاوی آنتی بیوتیک و آنزیم دیاستاز است.

عسل طبیعی که توسط زنبورها تولید میشود. زنبورداران آن را جمع آوری می کنند و برای عرضه به مشتری بسته بندی میشود. تا موقعی که عسل جمع آوری و در بسته بندی قرار میگیرد کاملا طبیعی است.

خرید عسل طبیعی
خرید عسل طبیعی

تفاوت عسل طبیعی و عسل ارگانیک

برای اینکه یک عسل مجوز ارگانیک بودن بگیرد از مجموعه سختگیرانه ای از استانداردها عبور می کند. از شهد، منطقه پرورش دهنده زنبور عسل، مدیریت زنبورها، فرایند استخراج عسل، نوع حمل و نقل، دما و مواد بسته بندی باید طبق استانداردها باشد. عسل طبیعی به عنوان حالت اولیه عسل شناخته می شود، مواد افزودنی اضافه شده به عسل آنرا از حالت طبیعی خود خارج می کند. اصطلاح ارگانیک برای توصیف نحوه رشد و یا فرآوری محصولات مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین عسل طبیعی ممکن است ارگانیک باشد یا نباشد. عسل هنگامی که در محل طبیعی خود یعنی کندو، قرار دارد ارگانیک می شود.

به طور کلی محصولات غذایی ارگانیک باید در خاک سالم رشد کنند، و هیچ گونه اصلاحی نداشته باشند و سموم دفع آفات غیر طبیعی، ژنهای بیولوژیکی یا سایر محصولات مصنوعی را نمی توان در تهیه یا ذخیره عسل مورد استفاده قرار داد. هنگامی که عسل با استفاده از روش های ایمن در یک کندو به صورت طبیعی جمع آوری می شود هنوز در حالت ارگانیک قرار دارد. عسل را ممکن است پاستوریزه کنند تا از عفونت های آن جلوگیری کنند، در این حالت گرم می شود و یا در دمای گرم آنرا گرم کنند تا باکتری های آن از بین برود.

این فرآیند تاثیری در وضعیت ارگانیک محصول ندارد. افرادی که به دنبال طبیعی ترین و ارگانیک ترین شکل عسل هستند ممکن است مایل به خرید عسل خام باشند. افزودن مواد نگهدارنده و طعم دهنده ها یا استفاده از زنبورهای اصلاح شده ژنتیکی باعث می شود عسل در اکثر موارد غیرطبیعی و یا غیرارگانیک باشد.

زنبوردار برای برداشت عسل ارگانیک نباید از داروهای شیمیایی و برخی دارو های تقویتی و آنتی بیوتیک ها استفاده کند و حتی نباید بعضی از لوازم که از پلاستیک ساخته شده استفاده کند در سالهای اخیر قابهای عسل پلاستیکی وارد بازار شده است که میتواند برای سلامت انسانها مضر باشد و حتی کندو های پلاستیکی که امروزه برای راحتی کار زنبورداران استفاده می شود  .

زنبورداران و فروشندگان عسل ارگانیک پس از برداشت عسل ارگانیک  از کندو به هیچ عنوان نباید به عسل حرارت بدهد [برای جلوگیری از شکرک زدن ] عسل ارگانیک حاوی برخی اسید ها می باشد از این رو نباید در ظروف آهنی یا پلاستیکی مواد کهنه نگهداری شود و ترجیحا عسل ارگانیک در ظروف شیشه ای نگهداری شود،

عسل ارگانیک پس از مدتی حتما باید شکرک بزند شکرک زدن عسل ارگانیک یک فعالیت طبیعی می باشدو نشان می دهد عسل ارگانیک هنوز زنده است .میدانیم که در کشورهای اروپایی و کشور های پیشرفته مردم عسل شکرک زده [ رس زده ] را میخرندو این آگاهی بین مردم وجود دارد که عسل شکرک زده یعنی حرارت داده نشده استو تمام خواص عسل ارگانیک را داراست انشا الله در کشور عزیزما هم این آگاهی فرهنگ سازی شود .

عسل غیر طبیعی و غیر ارگانیک

افزودن مواد نگهدارنده، طعم دهنده ها یا استفاده از زنبورهایی که ژن آنها ارتقا داده شده، در بیشتر موارد عسل را هم غیر ارگانیک و هم غیر طبیعی میکند. انجمن تغذیه آمریکا ادعا دارد بعضی طعم دهنده های طبیعی ممکن است تمامیت عسل را حفظ کنند. این بخاطر این است که سازمان غذا و دارو (FDA) هیچ توضیح مشخصی درباره اینکه مواد طبیعی کدام اند نداده است.

اضافه کردن انواع توت تازه یا هرگونه مواد طبیعی دیگر به عسل، میتواند طعم آن را عوض کرده اما تمامیت طبیعی عسل را حفظ کند. وقتی ماده ای مصنوعی مثل رنگ شیمیایی یا شکر کارخانه ای به عسل اضافه شود عسل دیگر طبیعی نیست.

متاسفانه اکثر محصولاتی که در بازار بنام عسل عرضه می شوند، از لحاظ خلوص و کیفیت در حد بسیار پائینی هستند و بسیاری از این مواد شربت هاس پخته شده هستند که تا کنون زنبور عسل به خود ندیده اند ولی با قیمت بالا به مردم فروخته میشوند، حتی عسل هایی که توسط زنبور تولید می شوند نیز با توجه به میزان استفاده شکر در تغذیه زنبور کیفیت کاملا متفاوتی دارند و در رده بندی های مختلفی قرار میگیرند

نکات خرید عسل طبیعی

نکته ای دیگر در مورد عسل طبیعی این است که یک فکر اشتباه دیگری در بین مردم می باشد در مورد ( غلظت عسل ) است که بیشتر مردم فکر می کنند که عسل طبیعی بایستی غلیظ باشد که این موضوع ربطی به خالص یا ناخالص بودن عسل طبیعی ندارد بلکه بستگی به نوع گیاه و مکانی است که زنبور از آن تغذیه کرده است و قطعا فصل تولید عسل هم در غلظت عسل می تواند متغیر و مختلف باشد.

همین مسئله یعنی نوع گیاه و گل هایی که زنبور های عسل از آن تغذیه کرده اند در ( رنگ عسل ) صدق می کند. رنگ عسل طبیعی می تواند از زرد روشن باشد تا قهوه ای تیره و حتی نزدیک به طیف رنگی سبز زیتونی نیز باشد. و قبل از خرید عسل طبیعی مشخصات و خواص هریک از عسل را که بصورت کامل توضیح داده شده است می توانید مطالعه و مقایسه کنید

یکی از نکاتی که در هنگام خرید عسل طبیعی به آن توجه داشته باشیم این است که عسل طبیعی از مزه و طعم مخصوصی برخوردار است ولی عسل های تقلبی فاقد این مزه و طعم خاص میباشند و فقط دارای شیرینی زیادی می باشند. علاوه بر این عسل طبیعی دارای شیرینی خاصی است که عسل تقلبی دارای شیرینی مصنوعی میباشد. از دیگر تفاوت های عسل طبیعی با عسل تقلبی این است که عسل اصل بجز داشتن مزه و شیرینی ، طعم مطبوعی دارد این طعم مطبوع بستگی به نوع گل و گیاه هایی است که زنبوران عسل از آن تغذیه می کنند ، این در حالی است که عسل های جعلی و نامرغوب به جز داشتن شیرینی هیچ طعمی بخصوصی ندارند.

روش خرید عسل ارگانیک

بهترین روش خرید عسل ارگانیک ، خرید عسل با موم است که از اصلت آن مطمعن باشیم .

asal-ramkeei-1-kilo-taghzieei-arshan-asal
عسل رمکه ای مومدار ، یک عسل ارگانیک

پس از اینکه حتما مطمعن شدیم زنبوردار برای مبارزه با آفات زنبور عسل از دارو های شیمیایی استفاده نکرده است بهتر است عسل طبیعی یا عسل ارگانیک را همراه با موم تهیه کنیم سپس به روش خانگی شهد عسل را از موم جدا کنیم
و بعدا استفاده کنیم ، روش جدا کردن موم زنبور عسل به این صورت می باشد که ابتدا با استفاده از یک چاقوی تیز ، در صورت امکان ، چاقو گرم باشد ، عسل طبیعی همراه با موم را از کادر چوبی جدا کرده و درون یک آبکش بریزیم سپس آبکش را درون ظرفی بزرگتر بگذاریم طوری که از سوراخ های آبکش عسل طبیعی درون ظرف بزرگتر بریزد ودر جای گرم قرار دهیم . پس از گذشت چند ساعت تمام شهد عسل از موم جدا شده و درون ظرف بزرگتر ریخته است.موضوع مهم ، در باره موم زنبور عسل این است که موم زنبور عسل هیچ گاه در بدن انسان و دستگاه گوارش انسان هضم نمیشود و کلا دفع می شود ولی موم زنبور عسل حاوی مقادیر زیادی فیبر است که در راه عبور از دستگاه گوارش بدن می تواند برای زخم معده و روده و ، ورم معده و روده مفید باشد .

خواص موم طبیعی عسل

موم داراي طبیعت گرم است. موم ماده ای است غیر قابل هضم برای انسان که ساختمان آن ازترکیب اسید های چرب با الکل تشکیل شده است. موم‌ در دمای اتاق جامد است، در الکل و آب غیرمحلول و در اتر و سولفوردوکربن قابل حل می‌باشد و در حرارت ۶۰ درجه ذوب می‌شود.
از هر ۱۰ قاب بافته شده در کندو، ۲۵۰ گرم موم خالص می توان بدست آورد. برای تولید ۱ کیلوگرم موم، زنبورها باید ۱۲ کیلو عسل بخورند.
خواص و کاربرد های هر نوع موم منحصر به خود آن است. مهمترین کاربرد آن در خود کندو می باشد که زنبور عسل از موم برای ساختن (شان) بعنوان محلی برای تخم ریزی و پرورش نوزادان، انبار عسل، انبار گرده گل و بطور کلی محل زندگی خود استفاده می کند.

مناسب برای سینوزیت و تنگی نفس
جان ویس پزوهشگر آمریکایی، جویدن فرآورده ای از موم و عسل را، برای پاک کردن راه های بینی و حلق، توصیه می کند و در مورد سینوزیت، تنگی نفس، احتقان و سرفه و زکام، آن را دارویی بی نظیر می شناسد. برای این کار بیماران باید نصف قاشق مربا خوری عسل را با موم مصرف نموده و موم آن را یک ربع بجوند.

استحکام لثه ها
جویدن موم عسل، جرمهای دندانها را از بین می برد و لثه ها را محکم می کند. نتایج تحقیقات پژوهشگران نشان می دهد، مصرف موم عسل برای پیشگیری از ایجاد پوسیدگی و پلاک دندانی سودمند است.
پژوهشگران کشورمان،تاثیر عصاره موم عسل را بر پوسیدگی و پلاک دندانی بررسی کردند که براساس آن، غلظت های مختلف عصاره موم عسل، توقف رشد و یا نابودی یکی از میکروب های اصلی ایجاد پوسیدگی و پلاک دندانی موسوم به باکتری استرپتوکوکوس موتانس را باعث می شوند.
این بررسی که مشروح آن در مجله دانشگاه علوم پزشکی منتشر شد، همچنین نشان می دهد، عصاره موم عسل، توقف تولید آنزیم اصلی تشکیل تجمع این میکروب را باعث می شود. تجمع استرپتوکوک های دهانی به ویژه استرپتوکوکوس موتانس از عوامل اصلی ایجاد پلاک دندانی و پوسیدگی دندان است. مواد طبیعی مهار کننده تجمع این باکتری ها اهمیت زیادی دارند.

پیشگیری از سرطان
بیشترین میزان مواد آنتی اكسیدان عسل در موم آن قرار دارد. آنتی اكسیدان ها موادی هستند كه با خنثی كردن مواد زیانبار در بدن، در جلوگیری از بروز بیماری ها و انواع سرطان، اهمیت بسزایی دارند. میزان مواد آنتی اكسیدان موجود در عسل، از میزان این مواد در موم كمتر است و با گرفتن موم از عسل، آثار سودمند آن كاسته می شود.

دیگر فواید موم عبارتند از:
موم داراي خاصيت افزايش دهنده ترشحات بزاق و نرم کننده گلو مي باشد.
موم تقويت کننده نيروي جنسي است.
هشدار:
مصرف موم به مقادير زياد، زيان آور مي باشد.

مراقب موم عسل باشید!

از آنجا که زنبورعسل برای درست کردن هر گرم موم، شش گرم عسل مصرف می‌کند، احتمال تقلبی بودن عسل‌های موم‌دار عرضه‌شده در سطح خرده‌ فروشی‌های شهر و به‌کارگیری پارافین وجود دارد!
عسل‌هایی که در سطح شهر به‌صورت موم‌دار به فروش می‌رسد، دارای مومی با درصدی از پارافین هستند که برای سلامت افراد زیان‌آور است.
زنبورعسل برای تولید هر گرم موم، شش گرم عسل مصرف می‌کند. لذا تولیدکنندگان حقیقی عسل نیز معمولاً حاضر به فروش عسل با موم نیستند و از موم تولیدشده دوباره برای تولید عسل استفاده می‌کنند.
موم مصنوعی در کارگاه‌های موم‌سازی با ترکیب پارافین و موم طبیعی تولید می‌شود. مومهای مصنوعی، خواصي مانند فواید دارويي، شكل‌پذيري و عطر موم های طبیعی را ندارند و برای سلامتی مضر هستند!!

ما در سایت خود عسل رمکه ای مومدار که کاملا طبیعی و ارگانیک است را برای فروش قرار داده ایم. برای خرید می توانید یه عسل رمکه ای مومدار مراجعه نمایید.

asal-ramkeei-1-kilo-arshan-asal
عسل رمکه ای مومدار

شما فکر میکنید عسل اُرگانیک با عسل طبیعی چه تفاوت های دیگری دارد؟برای خرید عسل ارگانیک و مشاوره با ما تماس بگیرید.



تعداد دیدگاه ها برای این مطلب: 0 دیدگاه